Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060218_vw_concept_a
060218_vw_concept_a
060218_vw_concept_a
060218_vw_concept_a

VW korsar sportbil och SUV

Volkswagen kommer att visa studien Concept A – en korsning mellan sportbil och SUV - på bilsalongen i Genève i mars. Concept A är ett försök att skapa ännu ett segment och kombinera sportcoupéns eleganta linjer med terrängbilens robusthet.

Fronten anknyter till den V-formade grillen från Golf GTI, Golf R32 och Passat, men är ännu starkare markerad med sin aluminiumram och sina lätt snedställda strålkastare. Silhuetten vill vara sportigt svepande, med lång motorhuv och kort överhäng bak. De 20 tum stora hjulen med fem grova ekrar och däck i dimensionen 295/40 ska ge Concept A ett kraftfullt uttryck. 

Dörrarna, de bakre upphängda i bakkant, öppnar hela karossidan till en coupé med fyra individuella sportstolar. Instrumentgruppen domineras av en stor mätare mitt framför föraren. 

Bagageluckan är delad och de två delarna kan öppnas oberoende av varandra. Den undre delen kan lämnas öppen som på en pickup för transport av långa föremål. 

Studien som förhandsvisades i Berlin den 16 februari drivs av en TSI-motor på 150 hk. Kraften överförs till hjulen via en sexväxlad växellåda och 4Motion fyrhjulsdrift. Andra motoralternativ skulle kunna vara en TDI-motor med partikelfilter eller T-FSI med 200 hk från Golf GTI.