Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090507-scirocco-gt-tdi090507-scirocco-gt-tdi090507-scirocco-gt-tdi
090507-scirocco-gt-tdi

VW Scirocco GT TDI – 0,53 l/mil

Nu blir sport-Golfen både sportigare och snålare på samma gång. Nya Scirocco GT TDI lånar tvålitersdieseln från Golf GTD och nöjer sig med 0,53 l/mil. Ändå bjuder den på sportbilslika fartresurser.

 Volkswagen har uppenbarligen sportiga framtidsplaner för sport-Golfen Scirocco. Det har länge ryktats om en R-version av Scirocco och nu dröjer det troligtvis inte länge innan vi får våra drömmar besannade. Men först är det dags för en mildare Scirocco i form av dieselsluggern Scirocco GT TDI . Diesel-Sciroccon använder sig av samma motor som Golf GTD, och det lovar gott.

2,0-liters turbodieseln är en sportig pjäs som bjuder på 170 hästkrafter och inte mindre än 350 Nm i maximalt vridmoment vid 1 750 r/min. Kombinerad med VW:s sexväxlade DSG-låda fås en acceleration från 0-100 km/h på 8,1 sekunder och en toppfart på 222 km/h. Dieselspisen ska dessutom leva upp till de kommande Euro 5-kraven och inte släppa ut mer än 147 gram koldioxid per kilometer (139 med den manuella lådan). Bränsleförbrukningen stannar på låga 0,53 liter per mil. Med en 55 liter stor bränsletank ger detta en teoretisk räckvidd på cirka 100 mil.

I enlighet med den sportiga andan är VW:s adaptiva stötdämpare standardutrustning. Systemet låter föraren välja mellan tre olika lägen – normal, sport och komfort. Dessa lägen påverkar även den elektromekaniska servostyrningen. I standardutrustningen ingår dessutom regnsensor, CD-växlare, tvåzons luftkonditionering, sex airbags och ESP.

Läs mer

TV-TV