Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

VW:s Trailer Assist är inget att skratta åt

System som hjälper föraren att parkera är en riktigt bra finess. System som hjälper till att backa med släp är ännu bättre. Men det håller inte hästarna i denna reklamfilm med om, de tycker bättre om bilar utan Trailer Assist.

https://youtu.be/iFQMNfMR5_U

Volkswagen gjorde en stor grej av det då nya hjälpsystemet Trailer Assist, när senaste generationen Passat introducerades. Systemet kom som en skänk från ovan för de som har svårt att backa med släp. Vi kunde för ett tag sedan bland annat se en fantasifull reklamfilm med en Passat som backade i hög fart med ett släp genom staden för att visa på systemets fördelar.

Systemet använder sig av bilens backkamera och styr automatiskt bilen och släpvagnen dit du vill ha dem. På den lilla bildskärmen mellan mätartavlorna syns en bil med släp och via backspegelvredet på dörrsidan ställer du in vilken vinkel du vill att släpet ska hamna i. Sedan är det bara att släppa ratten och gasa försiktigt, kör du över 4 km/h avbryts parkeringshjälpen.

Nu har VW släppt ytterligare en reklamfilm för Trailer Assist, denna gång med nya Tiguan i huvudrollen. Eller egentligen i birollen, för huvudrollen har ett gäng hästar som har gräsligt roligt åt en bil som gör många försök att parkera med ett hästsläp vid sidan av hagen. Men när en Tiguan dyker upp och backar in med sitt släp på första försöket, så är det slut på det roliga.