Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080709-vw-framtidskoncept
080709-vw-framtidskoncept
080709-vw-framtidskoncept
080709-vw-framtidskoncept

VW:s tre miljövänliga framtidskoncept

Med tre nya konceptbilar spår Volkswagen 20 år in i framtiden. Koncepten One, Ego och Room ska illustrera hur framtidens biltrafik ska vara helt utsläppsfri, samtidigt som den används som vardagsrum.

Under gårdagen lanserade Volkswagen en ny hemsida för att presentera sina nya läckra framtidskoncept. Av koncepten att döma tror VW på en automatiserad och radikalt annorlunda bilpark om 20 år. VW har tagit fram tre koncept som ska illustrera detta. Ego – en tvåsitsig sportbil, Room – en rymlig familjebil och One – som närmast kan beskrivas som en trehjulig sarkofag för en person.

Med dessa koncept vill VW visa hur framtidens bilar kommer att vara helt fria från utsläpp, olycksfria, uppkopplade mot nätverk, användas till mer än bara transport och dessutom kunna transformeras med en knapptryckning. VW förutspår att bilar ska kommunicera med varandra, föraren ska göra så lite som möjligt och trafikstockningar ska tillhöra historien.

På den nya hemsidan illustreras allt detta på ett informativt men dessvärre även ganska pinsamt sätt. En kort film visas där en far och son promenerar genom en park samtidigt som pappan berättar om sin ungdom då bilar gick på bensin. Han berättar om hur bilarna inte kunde hitta sina ägare, utan ägarna var tvungna att gå och hämta bilarna, till skillnad från nu, 2028, då det bara är att be att bli hämtad av bilen. För den som roas av fritänkande framtidsvisioner rekommenderas starkt ett besök på VW:s hemsida. Se länk nedan.

Läs mer

Volkswagen 2028