Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
W Motors Lykan HypersportW Motors Lykan HypersportW Motors Lykan Hypersport
W Motors Lykan Hypersport

W Motors presenterar Lykan Hypersport

Om supersportbilssegmentet känns förutsägbart kommer Lykan Hypersport som en frisk fläkt. Libanons första supersportbil får 750 hästkrafter, inredning med guldsömmar och en prislapp på drygt 22 miljoner kronor.

Libanon är inte känd som någon stor bilbyggarnation men när det kanske det kan bli ändring på. I somras presenterades de första uppgifterna om W Motors kommande supersportbil och på den nyligen avslutade Qatar Motor Show ställdes bilen ut för första gången. W Motors grundades i Beirut men drivs numera från Förenade Arabemiraten av dess grundare Sari El Khalil.

 W Motors första bil heter Lykan Hypersport och är inte riktigt som alla andra bilar, den är inte ens som andra supersportbilar. Bilen ska byggas i två olika versioner, Hypersport presenteras nu medan den något svagare och billigare Supersport dröjer ytterligare en tid. Totalt ska endast sju bilar byggas.

 Om du blir sugen på Lykan Hypersport kan vi redan nu säga åt dig att sluta sukta. Priset är nämligen satt till cirka 22 miljoner kronor. I priset ingår dock ett exklusivt armbandsur värt cirka 1,3 miljoner kronor. Det ingår förstås också en bil och det är inte vilken bil som helst. W Motors har tagit hjälp av Magna Steyr och Porsche-specialisterna RUF för att utveckla ett kolfiberchassi och motorn som är en mittmonterad boxersexa med dubbelturbo som ger 750 hästkrafter och 1 000 newtonmeter i vridmoment. Lykan Hypersport ska därför göra 0-100 km/h på 2,8 sekunder och komma upp i 395 km/h som mest.

 Extrema prestanda och en dyr klocka räcker dock inte för att rättfärdiga den hutlösa prislappen. W Motors har inte delat med sig av några interiörbilder men vi misstänker att förarmiljön är något alldeles speciellt. Det sägs nämligen att den förmodligen mycket exklusiva läderklädseln pryds av guldsömmar. Överdådet märks även på utsidan i form av LED-strålkastare med infällda diamanter.