Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100616-wildcat-300str
100616-wildcat-300str
100616-wildcat-300str
100616-wildcat-300str

Wildcat 300STR – världens råaste suv

Glöm Porsche Cayenne Turbo, Range Rover Sport och BMW X5 M, den som vill köra riktigt fort i terrängen behöver en Wildcat 300STR. Den vildsinta offroadracern Bowler Wildcat finns nu i en gatversion.

 Kommer ni ihåg Bowler Wildcat? Om inte så var det en avskalad Land Rover Defender med V8-motor preparerad för offroadracing. Nu har tillverkaren Bowler Off Road gått över till efterträdaren Bowler Nemesis som är baserad på Range Rover Sport och Qt Services har tagit över produktionen av Wildcat. Det tackar vi för, Qt Services har nämligen förvandlat bilen till vad som måste vara världens råaste suv.

Tro inte att Qt har gjort Wildcaten till någon mjukis. Faktum är att de inte har gjort så mycket alls. Den 4,0 liter stora V8-motorn finns kvar i oförändrat skick och skjuter iväg bilen från 0 till 100 km/h på 5,8 sekunder, toppfarten är okänd men Qt lovar att Wildcat 300STR ska kunna köras i tresiffriga hastigheter över svår terräng. Det är just det Wildcat är byggd för och det har inte ändrats nu när bilen är redo för gatan. Fyrhjulsdriften och fjädringen är oförändrade från racignversionen och inne i kupén sitter de åkande rejält fastspända i fempunktsbälten.

För att Wildcat inte ska vara ett helt odrägligt monster i vardagstrafik har Qt utrustat den med luftkonditionering, stereo med bluetooth- och iPod-anslutning samt ett bagageutrymme specialanpassat för golfbagar. Den som vill ha något värre kan även beställa racingversionen 400NSR eller varför inte toppversionen 500DKR med fullt rallyställ redo för Dakarrallyt.