Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110318-suv alfaromeo kina110318-suv alfaromeo kina110318-suv alfaromeo kina
110318-suv alfaromeo kina

X-Power – kinesisk suv med gener från Alfa Romeo 166

Guangzhou Automobile Group Co Ltd ska bygga en suv baserad på nedlagda Alfa Romeo 166. Här är första bilderna som har läckt ut på nätet.

Härförleden visade kinesiska biltillverkaren GAC (Guangzhou Automobile Group Co Ltd) upp en konceptbil i suvformat och nu har de första, läckta bilderna på hur den produktionsfärdiga versionen ser ut. Först och främst är det sidobackspeglarna som har blivit produktionsmässiga, likaså bakljusen. Hela fronten har masserats om, inklusive grillen, och de tidigare Saab-lika strålkastarna har nu fått i stället Tiguan-influenser. Men det är inte det som är det intressanta här.

Intressant är i stället att GAC har avtal med bland annat Toyota och Fiat, vilket i det senare fallet har lett till suven – X-Power – här på bilderna. Kineserna har nämligen köpt in de tekniska grundkomponenterna från nedlagda Alfa Romeo 166. Tvålitersbensinaren under huven kommer från den italienska tillverkaren, om än något justerad.

Rent estetiskt får resultatet anses vara lyckat. Är det bara bra hopskruvat och med  bra krocksäkerhetsskydd kanske detta kan vara en lågprissuv som skulle fungera i Europa.