Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yamaha visar pickupen Cross Hub Concept

Japanska Yamaha har många olika fordon med sig till bilsalongen i Tokyo i år, bland annat en pickup vid namn Cross Hub Concept.

I går berättade vi om att Yamaha ska visa en liten sportbil i Tokyo. Den har de ännu inte presenterat, däremot en hel drös andra fordon, exempelvis en smått galet formgiven motorcykel, en trehjuling som ser ut som en sparkcykel, en motorcykel med två framhjul och en fyrhjulig BMW C1-liknande grej. Och så visar de även upp bilen som denna artikel handlar om, nämligen pickupen Cross Hub Concept.

Yamaha beskriver Cross Hub Concept som en livsstilsbil fylld med roligheter och som länkar samman utomhusaktiviteter med storstaden. Vad nu det betyder…

Eftersom Yamaha gör allt från motorcyklar och cyklar till marina produkter och musikinstrument skapade de Cross Hub Concept som en knutpunkt för alla dessa ”former av nöje”. Det är därför pickupen bland annat har en centralt placerad förarstol (ska påminna om en motorcykel) och teak på flaket (ska påminna om däcket på en båt).

De säger sig ha skapat en bil i rätt storlek, inte för stor och inte för liten, som passar körning både på och utanför vägen, samtidigt som den ska fungera som en smidig folkfraktare i stadsmiljö.

Trots att det ser trångt ut hävdar Yamaha att fyra vuxna ska kunna åka samtidigt i Cross Hub Concept. Flaket ser kompakt ut men sägs klara att husera upp till två motorcyklar. På bild ser vi två hojar, den ena dock av typen mini-motorcykel.

Yamahas tidigare konceptbilar har inte tagit sig ur konceptstadiet och vi räknar inte med att Cross Hub Concept ska bryta den trenden.