Yamaha visar sportbilskonceptet Sports Ride

Yamaha presenterade en sportbil under bilsalongen i Tokyo, här är Sports Ride Concept.

Yamaha passade under Tokyos bilsalong på att presentera ett fordon med fyra hjul, närmare bestämt en tvåsitsig sportbil. Men detta är inte första gången som Yamaha, som främst förknippas med tvåhjuliga fordon, visar upp en bil. Senast var 2013 då vi fick ta del av Motiv.e Concept.

Det var visserligen en stadsbil likt Smart Fortwo, denna gång är det något avsevärt mycket sportigare vi kan vila ögonen på. Sports Ride Concept väger endast 750 kg och mäter 390 centimeter på längden, samt 117 på höjden och 172 på bredden. Alltså mindre än exempelvis Alfa Romeo 4C.

Enligt Yamaha ska Sports Ride erbjuda en ”maskin-förar-relation liknande en motorcykel” och de har använt sig av en version av tillverkningssystemet iStream som utvecklats av McLaren F1-pappan Gordon Murray.

Karossen ska vara tillverkad i kolfiber vilket förklarar den låga vikten. Än så länge delar Yamaha inte med sig av vad som sitter under huven, men det kan eventuellt vara en trecylindrig enlitersmotor hämtad från Motiv.e som förväntas leverera omkring 70-80 hästkrafter. Det kanske inte låter som mycket, men med tanke på vikten pinnar den nog på ganska bra.