Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yamaha visar upp liten sportbil

En liten sportvagn blir märkets första egna bilmodell. Nu släpper man en teaserbild, resten får vi lista ut själva.

Små sportbilar verkar vara på tapeten i Japan just nu. För ett tag sedan visade vi en skiss på Hondas lilla eldrivna variant som ska visas upp under Tokyosalongen som öppnar dörrarna för pressen i morgon onsdag 25 oktober. Nu släpper Yamaha en teaserbild inför salongen på sin bil som ska visas där – en bil som av profilen att döma blir av det sportigare snittet.

Musikinstrument och tvåhjulingar. Ja, Yamaha har tillverkat det mesta men faktiskt ingen egen bil även om man är etablerad som motortillverkare med såväl Toyota, Ford som Volvo som samarbetspartners. Man har dessutom varit en aktör inom Formel 1, bästa resultat för en Yamaha-motor var under Ungerns Grand Prix 1997 då Damon Hill kom tvåa i sin Arrows A12.

Om bilen på bilden ovan vet vi ingenting även om det mesta tyder på att den kommer att ha mittmotor. Det ryktas även att den Gordon Murray, mannen bakom supersportbilen McLaren F1, ska vara inblandad då han och Yamaha tidigare tagit fram mikrobilen Motiv.e. men även den sportigare Sports Ride som rimmar betydligt bättre med det vi nu fått ett smakprov på.

Konceptet Sports Ride från 2015.

Gordon Murray har nyligen gått ut med att han ska starta produktion av bilar i små upplagor. Om det har något med Yamahas nya lilla sportbil återstår att se.