Foto: carnewschina.com

Yema T70 – en Kina-Touareg

För några dagar sedan var det Amarok som fick ett kinesiskt syskon, denna gången är det dags för Touareg.

Det fullkomligt dräller av kinakopior på västerländska bilar, nu lanseras Yema T70. En crossover som till stor del fått designen från Volkswagen Touareg. Yema T70 är visserligen inte en lika identisk kopia som Jiangling T7 vi visade för några dagar sedan, här har de även tagit inspiration från andra märken.

Fronten påminner mycket om Touareg men grillen ser ut att ha hämtats från Land Rover Freelander. Sedd från sidan förs tankarna till Hyundai Santa Fe generation två och över baken får vi lite Porsche Cayenne-vibbar. I kupén ser infotainmentsystemet ut att vara direkt hämtat från Volkswagens lagerhyllor.

Yema T70 drivs av en 1,8-liters fyrcylindrig bensinmotor på antingen 131 hästkrafter med en femväxlad manuell låda, eller en turboladdad version med 170 hästkrafter och CVT-låda. Senare kommer båda motorer även att erbjudas med en sexväxlad automatlåda, men de har kanske inte fått tag i ritningarna från Tyskland ännu.

Yema håller även på att utveckla en eldriven version av nya T70 och den är planerad för lansering i april. Storleksmässigt mäter Yema T70 456 centimeter på längden, 184 centimeter bred och 169 centimeter hög, samt 267 centimeter i axelavstånd.

Instegspriset i Kina är 79 800 yuan, cirka 106 000 kronor. Toppversionen kostar 118 800 yuan, cirka 158 000 kronor, alltså avsevärt mycket billigare än originalet Volkswagen Touareg.