Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ytterligare en dödsolycka med Teslas autopilot

Detaljer kring en dödlig krasch med en Tesla Model S som inträffade i januari har kommit upp i kinesisk media. Enligt uppgifter var autopiloten inkopplad, vilket skulle innebära att detta var den första dödliga olyckan med Teslas autopilot och inte den uppmärksammade olyckan i slutet av juni. 

Kraschen i fråga skedde i januari, men börjar först nu uppmärksammas. Bilen i fråga var utrustad med kamera vilket innebär att kraschen fångades på film. I den kan man se att Teslan i fråga följde en annan bil på motorvägen, som efter ett tag byter till mittfilen för att undvika en gatsopare som står still vid sidan av vägen. Teslan svänger inte av eller bromsar utan fortsätter rakt in i gatsoparen.

Kraschen resulterade i att 23-åriga Gao Yaning dog. Hans pappa Gao Jubin har stämt Tesla Kina och påstår att de är ansvariga för hans son död. Pappan menade att hans son, som hade lånat pappans bil, förlitade sig på autopiloten för att köra bilen när kraschen inträffade. 

Gao Yanings familj har stämt Tesla då de menar att kraschen var autopilotens fel. Familjens advokat menar att anledningen till stämningsansökan var att få allmänheten att förstå att självkörande bilar har nackdelar och att man hoppades att Tesla i framtiden kommer att vara mer försiktiga i marknadsföringen av funktionen. 

Tesla själva menar att bilen blev så skadad i kollisionen att den inte kunde skicka data om kraschen till deras servrar, och att det därför inte finns något som helst sätt att veta om autopiloten var inkopplad vid kraschtillfället. De menar att de upprepade gånger försökt samarbeta med Gao Jubin för att utreda kraschen, men att han inte har gett dem någon information som kunde hjälpa dem i utredningen. 

Videon från kraschen finns nedan. Känsliga läsare varnas. 

https://youtu.be/1rsIek9AFug

Gilla på Facebook för fler videoklipp!