070417_maserati_gs_zagato

Zagato förfinar Maserati Spyder

Förra året gjorde Zagato succé på den exklusiva bilutställningen vid Villa d’Este i Italien. Då visade man en unik Ferrari, i år är det en ombyggd Maserati Spyder som gäller.

För många av oss bilentusiaster står en Ferrari eller en Maserati högt på önskelistan. Det är dock inte alla som nöjer sig med standardmodellerna. Därför finns den legendariska karosserifirman Zagato, vars senaste beställning blev en Maserati Spyder med eget stuk.

Resultaten heter Maserati GS Zagato och beställare är italienaren Paolo Boffi, ägare av Boffi som tillverkar exklusiva inredningar för kök och badrum.

Som inspiration valdes Maserati A6 G Zagato från 1954. Men det går inte heller att blunda för likheterna, speciellt bak, med Ferrari 575GTZ Zagato, en bil som beställdes av en rik japan förra året.

Trots att bilen är en coupé baseras den på Maserati Spyder som har 18 centimeter kortare axelavstånd än Coupé-modellen.

Några bilder på fronten och inredningen finns i skrivande stund inte tillgängliga. Vill du se bilen med egna ögon ska du bege dig till Concours d’Elegance Villa d’Este som hålls i italienska Cernobbio den 20-22 april.