Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pagani Zonda lever vidare med Fantasma Evo

Trodde du att Pagani Zonda var död? ”Fel, fel, fel” som Brasse Brännström skulle ha sagt. Här kommer nämligen Fantasma Evo – en galen och högst levande Zonda med 760 hästkrafter.

Zondans ersättare Huayra presenterades 2011 och samma år upphörde tillverkningen av Zonda. Men det är tydligt att tillverkaren har svårt att släppa taget om sin första modell, för sedan ”begravningen” har flera specialmodeller följt, ofta i ytterst små upplagor. Och Fantasma Evo är inget undantag – den byggs nämligen bara i ett enda exemplar.

Fantasma betyder passande nog kort och gott ”spöke” på italienska. Uppgifterna kring modellen är knapphändig, men enligt uppgifter är det i grunden en Zonda F. Men istället för originalbilens drygt 600 hästkrafter (som om inte det skulle räcka) har Fantasma Evo 760. Motorn är dock fortsatt den samma – en 7,3-liters V12 från AMG.

Utöver motortrimningen har Fantasma Evo även fått en del estetiska uppdateringar så som ett svepande luftintag längs med taket och en bakvinge som påminner om den på Zonda R.

Ryktet säger dessutom att modellen bestyckats med en sexväxlad manuell låda...