Bilar 3 blir mer som originalet

Bilar och Bilar 2 skiljer sig åt en hel del. Trots att den andra filmen är en kommersiellt större framgång blir Bilar 3 mer som första filmen – mer känslobetonad.

Disney Pixars Bilar-filmer har blivit en mångmiljardindustri där filmerna dragit in flera miljarder i biljettintäkter och ännu mer i den efterföljande kringförsäljningen. Det är med andra ord inte så konstigt att Disney, som sedan 2006 äger Pixar, har bestämt sig för en uppföljare.

Även om Bilar 2 är den ekonomiska vinnaren över originalfilmen Bilar är det många som anser att den första filmen är den bättre av de två. Tvåan med sitt spiontema à la James Bond är inte riktigt lika folkkär och minnesvärd.

Just den aspekten är något som Disney och Pixar verkar ta fasta på. Entertainment Weekly fick nyligen en kort pratstund med Pixars vd och regissör John Lasseter som avslöjar att Bilar 3 blir mycket emotionell, lite mer som Bilar 1 där man som tittare involverar sig i Blixten McQueen på ett känslomässigt plan. Han avslöjar också att det blir nya karaktärer och lite härlig racing.

– Det är en verkligt speciell story, mycket känslobetonad och hans (Blixtens) relation med Doc Hudson, och hans minnen av honom, säger John Lasseter till Entertainment Weekly.

Paul Newman var den som gav röst åt Doc Hudson i första Bilar-filmen. Newman gick bort 2008 och därför var den blå, gamla tävlingsbilen av modell Hudson Hornet aldrig med i Bilar 2 mer än i form av bilder och tillbakablickar.

Bilar 3 har biopremiär i USA den 16 juni 2017. Bilden ovan kommer från Bilar 2.