Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aston Martin

Bilarna som James Bond kör i nya filmen

Elbil, supersportvagn eller veteranåk. Vad ska James Bond köra i den kommande filmen som har premiär nästa år har det länge spekulerats om. Nu är bilarna officiella.

Att James Bond blir Aston Martin trogen och kör bilar av det brittiska märket även i sin 25:e film kommer inte som någon överraskning. Och den som vill att saker förblir som de alltid har varit kan pusta ut – agent 007 kommer inte att ha miljön i fokus och köra elbil. Tidigare har det pratats om att han ska ratta Rapide E i filmen som går upp på biograferna nästa år men så blir det inte.

Foto: Aston Martin

Tre bilar är nu bekräftade för filmen. Supersportbilen Valhalla, tidigare känd som Project 003 och Baby-Valkyrie, samt DB5 och V8 Vantage. Den sist nämnda har tidigare varit med i filmen Iskallt Uppdrag (The Living Daylights) från 1987 med Timothy Dalton i rollen som James Bond.

LÄS MER: James Bonds DB5 kommer i produktion

Faktum är att James Bond redan är fångad på film i sin V8 Vantage. I ett amatörklipp publicerad av Dagbladet

 ses ekipaget köra på en kustväg i Norge där filmade från en helikopter.

https://youtu.be/iovh_Q6TI2I

Bilarna offentliggjordes i Pinewood Studios där delar av filmen spelas in och närvarande var bland annat agenten själv (Daniel Craig, alltså) och Prins Charles – se klipp nedan.

https://youtu.be/zLKLcPBpmz8