Alfa Romeo, Fiat och Jeep kommer inte till Paris i höst

Ännu fler avhopp från världens stora bilsalonger. Nu är det FCA-gruppens tre tungviktare Alfa Romeo, Fiat och Jeep som väljer bort bilsalongen i Paris i oktober.

De en gång så populära bilsalongerna världen över håller på att krackelera. Volvo har sedan några år tillbaka valt bort ett flertal av de stora salongerna, så även andra märken. Tidigare i år har vi fått lära oss att Audi, BMW och Mercedes skippar nästa års Detroitsalong och nyligen meddelade Volkswagen att de skippar Parissalongen i oktober.

Nu sällar sig FCA-koncernen till sällskapet då de har valt att inte närvara i Paris i höst med Alfa Romeo, Fiat och Jeep. Maserati och Ferrari kommer dock att vara på plats.

Fiat på bilsalongen i Paris 2016.

Anledningen till avhoppet är ungefär detsamma som tidigare anledningar vi hört från andra märken; biltillverkarna ser inte längre bilsalongerna som några måsten marknadsstrategiskt sett. I stället är det andra event som lockar, exempelvis CES-elektronikmässan i Las Vegas och Mobile World Congress i Barcelona.

Jeep på bilsalongen i Paris 2016.

Avhoppen slår hårt mot framförallt bilsalongen i Detroit. Därför har ledningen för NAIAS, som bilsalongen egentligen heter, börjat fundera på att flytta evenemanget till oktober i stället för januari. I januari har de stark konkurrens från CES. Oktober är dock inte en helt smärtfri månad det heller i och med att Paris- och Frankfurtsalongerna, som alternerar vartannat år, äger rum årligen i september och/eller oktober.