Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

AMG-bilar till Car2Go

Bildelning med det lilla extra när Car2go erbjuder sportbilar i utbudet.

Car2go-logotypen är mest känd på små Smartbilar men bildelningsföretaget har faktiskt olika modeller i sitt utbud beroende på marknad. Den 1 november adderar man dock något helt otippat i Hamburg och München: sportbilar med AMG-emblem.

Städerna får modellen Mercedes CLA 45 AMG i sina car2go-flottor, men tycker du att det låter för bra att vara sant så ska du veta att så är också fallet. Speciellt om du är under 40 år för då får du inte hyra bilarna. De har dessutom en kryddad prislapp. De är 79 cent (cirka 7,50 kronor) dyrare per minut att hyra än en Smart och en heldag landar på 239 euro (cirka 2 277 kronor). Dessutom handlar bara om fem bilar av modellen. Bilarna kommer dock inte ha några specialregler utan ska stå till buds som företagets övriga fordon.

Hoppas du på att något liknande ska hända i Sverige och Stockholm? Glöm det, företaget drog tillbaka sina ställningar i staden efter att ha gått 35 miljoner back 2015. De 250 bilarna hade bara hade kring 5 000 användare, vilket var sämre än vad man hoppats på. Kanske hade en lösning som i Hamburg och München satt fart (förlåt) på affärerna.