Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Antalet döda orsakade av GM-bilars veka tändningslås stiger

Nu rapporteras det att dödssiffran efter problemen med tändningslåsen hos bilar från General Motors är uppe i 27. Och siffran kan komma att öka då ytterligare 151 dödsfall undersöks.

Hittills i år har nästan tre miljoner bilar återkallats av General Motors på grund av problem med en svag konstruktion på bilarnas tändningslås. Ett problem som ska ha varit känt i tio år och som GM har beskyllt en enskild ingenjör för.

Om tändningslåset skakar till, stöts till eller innehåller en nyckel som sitter i en för tung nyckelknippa kan tändningen ofrivilligt stängas av under färd. Eftersom rattlåset aktiveras och krockkudden inaktiveras kan det få katastrofala följder.

För fyra månader sedan rapporterades att problemet låg bakom 13 dödsfall och att ytterligare flera hundra fall undersöks.

Den senaste siffran är nu att 27 personer omkommit i olika GM-bilar på grund av felet och att 151 dödsolyckor kvarstår att utreda.

Utöver dessa utreds också 1 193 olyckor med icke dödlig utgång.

GM har flaggat för att de avsätter mellan 400 och 600 miljoner dollar för att använda som kompensation till de drabbade.