Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Antonovs talesperson lägger bud på Saab

Vladimir Antonovs förre talesman i Sverige, Lars Carlström har trätt fram som representant för indiska Mahindra & Mahindra som vill köpa Saabs konkursbo.

Svenske Lars Carlström är åter på Saab-tapeten, denna gång som talesperson för indiska affärsgruppen Mahindra & Mahindra som ryktas vara mycket intresserade att ta över konkursboet efter Saab.

 – Indierna har uttryckt ett intresse och vill fortsätta att utforska de möjligheterna. Jag har varit i samtal med dem i åtminstone två år. Vi vet inte exakt vad de är ute efter, ingenjörer eller metallskrot, det är för tidigt att avgöra. Men de måste agera senast nästa vecka, annars är det bara skrotet kvar, berättar Carlström för Just Auto.

 Inget officiellt är sagt kring Saabs konkursbos potentiella köpare, men tiden är knapp för de som vill ta till vara på den kompetens Saab besatt i form av ingenjörer och annan kunnig personal.

 Lars Carlström dök upp i nyhetsrapporteringen kring Saab i somras, då i egenskap av svensk talesperson för den ryske förre affärsmannen Vladimir Antonov som då var intresserad av att köpa biltillverkaren. Efter att först ha blivit nekad köp greps Antonov i London i november, där han greps efter att ha varit internationellt efterlyst för att ha svindlat bankerna Krajbanka och Snoras på 1,6 miljarder dollar, motsvarande 10,9 miljarder kronor.