Apple-aktieägare vill köpa Tesla Motors

Det är långt ifrån första gången som Apple och Tesla nämns i en och samma mening gällande förvärv av det ena till det andra. Nu är det på tapeten igen.

För några dagar sedan hade Apple ett event vid sitt huvudkontor i Silicon Valley där de presenterade smarta klockan Apple Watch. Efter presentationen passade Apple-vd:n Tim Cook på att växla lite tankar och idéer med företagets aktieägare.

Samtalsämnet ledde hastigt in på Tesla-spåret då flera aktieägare presenterade önskemål och drömmer om att Apple ska köpa Tesla Motors.

En aktieägare sa rakt ut att denne helt ärligt skulle vilja se Apple köpa Tesla. Tim Cook svarade lite undvikande på begäran genom att säga att de inte har något direkt förhållande till Tesla, men att han skulle älska att Tesla använder sig av CarPlay, precis som alla andra stora bilmärken som har förbundit till att använda CarPlay.

Han avslutade sitt svar lite skämtsamt:

– Var det ett bra sätt att undvika frågan? Se där, det finns några roliga grejer med att vara vd.

En annan aktieägare berättade för Tim Cook och de samlade aktieägarna att det har uppstått kärlek på annat håll än bara till Apple:

– Varje gång tar det mig med storm, det är när jag öppnar min garageport och ser min Tesla Model S. Är jag sinnessjuk som föreställer mig att det kan hända någonting här?

Med tanke på att Apple senaste tiden försökt och har lyckats värva folk från Tesla för att själva bygga en eldriven bil var företagets ledning inte riktigt inne på samma spår som aktieägarna. Apple CarPlay poängterades vara huvudfokus i dagsläget.

En talesperson för Tesla som amerikanska nyhetsbyrån Bloomberg talat med ville inte kommentera samtalsämnet som hamnade i centrum på Apples årsmöte.