Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Apple Tesla Motors
Apple Tesla Motors
Apple Tesla Motors
Apple Tesla Motors

Apple sugna på att köpa Tesla?

Enligt uppgift var Tesla Motors vd Elon Musk på besök hos Apple och dess chef för fusioner och förvärv förra året i ett ärende som kan ha rört sig om ett köp av Tesla Motors.

Bilvärldens Apple är Tesla Motors. Elektronikvärldens Tesla Motors är Apple. Ska dessa båda Silicon Valley-giganter slå sina påsar ihop? Det har förts på tal förut och ämnet har återigen aktualiserats genom San Francisco Chronicle.

Den kaliforniska tidningen rapporterar att Tesla Motors vd Elon Musk förra våren besökte Apples huvudkontor där ett möte med Apples chef för fusioner och förvärv, Adrian Perica, ägde rum. Troligtvis var även Tim Cook, Apples vd som tog över efter Steve Jobs, närvarande vid mötet.

 Vad mötet gick ut på är inte officiellt, men enligt San Francisco Chronicle som har varit i kontakt med en källa, som vill vara anonym för att inte skada affärsrelationerna, är mötets dignitet ett tecken på att Apple är mycket intresserade av att köpa elbilstillverkaren. Men det skulle också kunna röra dig som någon form av partnerskap.

Apple sonderar hela tiden marknaden och har förvärvat flertalet mindre företag inom olika branscher. De senaste 18 månader ska Adrian Perica ha intensifierat arbetet med att hitta nya områden för Apple. Han sägs ha tittat på allt från sökmotorföretag (för att ta upp kampen med värsta konkurrenten Google) och mjukvaruföretag som utvecklar kartapplikationer till företag som tillverkar spårningsutrustning och sjukvårdsutrustning. Att de också kikar på bilbranschen är ganska naturligt med den utveckling råder för tillfället. Dessutom har Apple redan en fot inne i branschen med sitt iOS-operativsystem i bilen och har utvecklat ett infotainmentsystem till Ferrari.

Om nu Apple är intresserade av Tesla Motors får de vara på hugget så att inte GM köper elbilstillverkaren mitt framför nosen på dem. Men Apple kanske har ett försprång med tanke på att Tesla värvat tidigare Apple-chefen Doug Fields.