Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apples bil byggs i samarbete med BMW?

Vi har tidigare skrivit om att amerikanska elektronikjätten Apple är på väg att äntra bilbranschen. Nu kommer nya uppgifter om att detta intåg kan ske tillsammans med tyska BMW – efter att högt uppsatta ledare i de båda företagen har mötts.

Det var tidigare i år som vi kunde berätta om amerikanska elektronikjätten Apple och dess planer på att ge sig in i bilbranschen. Företaget har anställt en rad personer med erfarenheter från biltillverkare till projektet – internt kallat Titan.

Nu kommer nya uppgifter om att Apple trots allt inte går in helt ensamma i bilvärlden. Ryktena går nämligen allt starkare att det Kalifornienbaserade företaget ska ingå ett samarbete med BMW. Höga personer ur Apples ledning, däribland vd Tim Cook, ska ha besökt BMW:s huvudkontor och en delegation från företaget ska även ha besökt BMW:s fabrik i Leipzig – där elbilen i3 tillverkas.

Samtidigt finns stötestenar företagen emellan. Delar av Apple uppges se det som en prestigesak att utveckla sin bil helt själva, och BMW är inte villiga att blir ”bara” en underleverantör till Apple – som under besöken ställde en lång rad frågor om licenstillverkning. BMW:s inställning ska heller inte ha varit helt negativ.

Status för ett eventuellt samarbete är dock just för tillfället oklar. Till nyhetsbyrån Reuters har Apple valt att inte kommentera uppgifterna, och BMW låter meddela att man inte har några förhandlingar pågående med Apple.