Artega i konkurs

Lilla tyska sportbilstillverkaren Artega, som tillverkat sportbilen Artega GT, har lämnat in en konkursansökan. Detta efter att en affär med en ny asiatisk finansiär gått i stöpet.

Kommer ni ihåg lilla tyska sportbilen Artega GT, som designades av Henrik Fisker och som vi provkörde 2008? Då var sagt att en serieproduktion var nära förestående, men det har sedan dess varit påfallande tyst om den Delbruck-baserade sportbilstillverkaren.

För två år sedan köptes företaget av mexikanska intressen, som förklarade sig villiga att satsa på en eldriven version av sportbilen. Tyvärr blev inte heller detta något vidare av, och vad det verkar har pengarna nu tagit slut – Artega har nämligen, i förra veckan, lämnat in en ansökan om konkurs.

Enligt uppgifter hade företaget, med 34 medarbetare, in i det sista hoppats på en uppgörelse med en ny asiatisk investerare som sista livlina. Tyvärr gick affären i stöpet, men råkar du vara intresserad av en liten tysk sportbilstillverkare så kommer verksamheten drivas vidare av konkursförvaltare en tid i jakt efter en villig köpare.