Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin + Volvo = sant?

Att Aston Martin är till salu är vida känt, men inte det faktum att Volvos ägare Geely är intresserade av att köpa sportbilstillverkaren. Är två före detta syskon på väg att återförenas?

I början av november avslöjade vi att Toyota är sugna att förvärva 64 procent av Aston Martin. Den del av bolagets som majoritetsägaren Investment Dar Company i nuläget äger och vill bli av med. Men Toyota är inte ensamma, både det fondbaserade investmentbolaget Investindistrial och den indiska tillverkaren(som var intresserade av Saab) Mahindra & Mahindra sägs båda ha lagt bud på den brittiska sportbilstillverkaren. Båda deras bud har dock dragits tillbaka av olika anledningar, något som öppnat dörrarna för Volvos kinesiska ägare Geely som är intresserade att få en sportbilstillverkare hos sig, enligt kinesisk media. Enligt samma källor ska Geely och Aston Martin ha fört samtal under en längre tid. Planen och tillvägagångssättet ska vara detsamma som när Volvo köptes och bjuda in lokala myndigheter till delägarskap.

 Om nu Aston Martin hamnar hos Geely betyder det att Volvo får tillbaka Aston Martin som syskon, något de var under Fords styre mellan 1999 och 2007. Om det betyder att Aston Martin återigen får sminkade Volvo-nycklar återstår att se, men det är ingen omöjlighet.