Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aston Martin

Astons Martins nya fabrik igång

Fabriken i walesiska St Athan börjar nu producera förserieversioner av modell DBX – Aston Martins första suv som ska presenteras senare i år.

Astons Martins nya fabrik i St Athan har kommit i gång med sin produktion. Det handlar om förseriebilar av modellen DBX, Aston Martins suv som för tillfället genomgår tester och som ska visas upp senare i år. Själva serieproduktionen av bilen startar under första halvåret 2020.

Foto: Aston Martin

DBX kommer bara att tillverkas i St Athan, en fabrik som ursprungligen var tänkt att endast tillverka elektrifierade bilar. Så blir inte fallet då DBX blir en bil av den gamla skolan med förbränningsmotor även om planen från början var annorlunda.

LÄS MER: Aston Martin inviger fabrik med däckskrik för 730 miljoner kronor

I det hänseendet räddas fabrikens gröna profil av att man där även ska skruva samman eldrivna Rapide E som blev officiell tidigare i år. Även syskonmärket Lagonda ska byggas här – ett märke som uteslutande ska bygga lyxiga elbilar. Deras första modell ska stå klar om två år.

Foto: Aston Martin

Fabriken i St Athan har i dag 200 anställda, en siffra som ska stiga till 550. Totalt räknar Aston Martin med att ytterligare 3 000 jobb skapas i området och via underleverantörer.