Foto: Hedin Bil

Återköp dyrt för bilhandlaren

Allmänna reklamationsnämnden har infört en ny modell för hur återköp ska gå till när bilköpet hävs. Konsumentverkets och bilhandlarnas etablerade modell för nyttoavdrag kan nämligen strida mot konsumentköplagen.

Ett beslut i Allmänna reklamationsnämnden från 2017 har lett till en ny praxis när det gäller hur man ska beräkna avdraget för nyttan av körda mil. Förut gick man på en branschöverenskommelse från 2014, mellan Motorbranschens Riksförbund (MRF) och Konsumentverket. Då kunde avdraget bli ganska kostsamt, särskilt om det hade tagit tid att få handlaren att gå med på hävning av köpet. Med den nya praxisen blir avdraget oftast mer skonsamt.

Fallet som ledde till det nya räknesättet handlade om en Nissan Qashqai. Bilen köptes ny i mars 2016. I november samma år får ägaren ett brev från Nissan där de förklarar att det finns risk för isbildning i intercoolerns slang. Det kunde medföra att bilen helt enkelt stannade under färd utan att kunna återstartas. Samtidigt meddelade Nissan att det fanns en lösning på problemet.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill