Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nuvarande Audi-vd Markus Duesmann till vänster och tillträdande vd Gernot Döllner till höger.Nuvarande Audi-vd Markus Duesmann till vänster och tillträdande vd Gernot Döllner till höger.Nuvarande Audi-vd Markus Duesmann till vänster och tillträdande vd Gernot Döllner till höger.
Nuvarande Audi-vd Markus Duesmann till vänster och tillträdande vd Gernot Döllner till höger. Foto: Audi / Volkswagen AG

Audi byter vd – Markus Duesmann ryktas få sparken

Audi byter vd den 1 september efter att den nuvarande, Markus Duesmann, ska ha haft det tufft en period och ryktas få sparken. Det blir Gernot Döllner som tar över.

Den 1 september är det planerat att förändringen ska ske. Då ska Gernot Döllner, som för närvarande har en position som ansvarig för produkt- och koncernstrategi på Volkswagen Group, ta över efter nuvarande vd Markus Duesmann. Detta framgår av ett pressmeddelande.

Duesmann har haft en del missöden och vad företaget kallar ”långsamma framsteg” inom utvecklingen av eldrift, i alla fall jämfört med de största konkurrenterna BMW och Mercedes. Duesmann har tampats med bland annat detta och det har därför ryktats ett tag om han kommer få avgå. Han har tidigare arbetat på BMW, men varit på sin nuvarande roll sedan 2021 och tagit företaget framåt under pandemin. Men det har ju som vi vet inneburit en del förseningar av nya elbilsmodeller, då Volkswagen-koncernen drabbats av mjukvaruproblem.

Vad som händer med Duesmann är oklart, vilket antagligen är orsaken till att det fortfarande ryktas om ren avskedning. Det man vet är att Audi kommer ledas av en före detta Porsche-chef, då Döllner har varit ansvarig för Panamera-serien mellan 2011 och 2018. Han kommenterar sin nya roll:

– Jag är hedrad och glad över att få ta mig an den nya rollen. Audi är ett fantastiskt företag med en rik historia. Jag ser fram emot att forma företagets framtid tillsammans med hela teamet på Audi.