Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi-chefer ryktas få sparken

Fyra toppchefer inom Audi ryktas förlora sina jobb i morgon till följd av dieselgate, detta rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Audi, som är en del av Volkswagen-koncernen, har inte varit förskonade från utsläppsskandalen. Så sent som för några veckor sedan pekade en åklagare i München ut Audi som en del i utredningen mot utsläppsfusket. Detta kan medföra att den tyska staten kan kräva tillbaka de vinster Audi har gjort på försäljning av bilar utrustade med den fuskande utrustningen.

Ledningen i Audi, som är det märke inom VW-koncernen som genererar mest vinst, sägs vilja få bort den negativa stämpeln företaget de fått i samband med dieselgate. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar nu att Audis styrelse under måndagen ska träffas för att ersätta fyra toppchefer inom företaget.

Enligt Reuters ryktas finanschefen, Axel Strotbek, produktionschefen Hubert Waltl, HR chefen Thomas Sigi och försäljningschefen Dietmar Voggenreiter förlora jobben under måndagen. Däremot så verkar det Ingolstadtbaserade företagets vd, Rupert Stadler, få sitta kvar på sin post då han har fortsatt förtroende från koncernledningen.

De som ryktas ta över om cheferna lämnar sina poster i morgon ryktas alla komma från de egna leden inom koncernen. Wendelin Goebel från VW tros ta över som HR chef, VW:s nuvarande försäljningschef för kommersiella fordon Bram Schot kan ta rollen som försäljningschef och Alexander Seitz kan bli ny finanschef. Medan den nuvarande chefen för fabriken i Gyor, Ungern, Peter Koessler ryktas bli mannen att ta över som produktionschef.