Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: AUDI AG

Audi hoppar av bilsalongen i Detroit 2019

Nästa års Detroitsalong blir inte lika intressant som den varit tidigare år. Nu bekräftar Audi att även de väljer bort den en gång så stora bilsalongen i ”bilens huvudstad”.

Bilsalongen i Detroit var i år ovanligt torftig, men torftigare lär den vara nästa år med tanke på alla avhopp som bekräftats. I mitten av februari meddelade Mercedes att de inte tänker ställa ut på Detroitsalongen 2019. En dryg månad senare meddelade BMW att de har samma plan; inga bilar till Detroit nästa år.

Nu kommer nästa (dråp)slag mot Detroitsalongen, eller NAIAS (North American International Auto Show) som den egentligen heter. Audi har nämligen även de beslutat att Detroit inte är något som faller dem i smaken nästa år.

Så här skriver Audi i ett uttalande:

”Audi har haft en lång och framgångsrik historia på NAIAS, med debuter för otaliga modeller som Audi-kunder njuter av i dag. För 2019 har vi beslutat att vi inte kommer att delta på NAIAS. Vi kommer att fortsätta att utvärdera (närvaro vid) bilsalonger från fall till fall i förhållande till tidpunkten för våra produktintroduktioner och det värde som salongen ger sett ur ett medie- och konsumentperspektiv.”

Det är tydligt att den stora elektronikmässan CES i Las Vegas, som tidsmässigt delvis löper parallellt med Detroitsalongen, är den stora vinnaren. Många biltillverkare valde i år att visa upp sina nyheter där, bland annat Kia med sin eldrivna Niro i konceptform, Hyundai med sin bränslecellsbil Nexo och Mercedes med sitt nya MBUX-infotainmentsystem.

Sedan tidigare är flertalet andra biltillverkare inte representerade på Detroitsalongen, bland annat Volvo.

Bilsalongen i Detroit har länge varit en av världens absolut största bilsalonger och dess historia går bak ända till slutet av 1800-talet. Men det var först på 1950-talet som salongen blev internationell. Dessförinnan var den av mer regional karaktär vilket räckte långt i och med Detroits dåvarande roll som världens bilhuvudstad.