Audi kör om Mercedes i försäljning

Audi är för tillfället i ledning över Mercedes, som trots sitt bästa år någonsin verkar bli petad från andraplatsen bland premiumbiltillverkarna.

Det är ensamt på toppen, men därunder pågår fighten i full fart. Den tyska premium-trion BMW, Audi och Mercedes går alla mot ett rekordår 2011. Förra årets andraplats Mercedes har gått bättre än någonsin med försäljningskurvan som pekar uppåt med sju procent jämfört med 2010. Men utmanaren Audi har gjort en ännu större uppgång i försäljningsstatistiken, och motsvarande siffra för biltillverkaren från Ingolstadt är en uppgång på 18 procent, uppger Auto News.

 I reda siffror betyder det att Audi redan nu gått om Mercedes, och om ingen dunderorder läggs hos Mercedes riskerar man att tappa en placering. Nuvarande ställning mellan företagen pekar på 1 193 110 mot 1 136 525 till Audis fördel. BMW är än så länge ohotad etta med sina 1 252 205 sålda bilar hittills i år. Vad det verkar kommer 2011 bli året då BMW når sitt uttalade drömmål på 1,6 miljoner sålda bilar, för hela koncernen som inkluderar Mini och Rolls-Royce.