Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Charlie Magee / Lamborghini

Audi nobbar bud på 76 miljarder kronor för Lamborghini

Det är schweiziska företaget Quantum-gruppen som står bakom budet och verkar inte ha några planer på att dra tillbaka det. Volkswagen och Audi insisterar dock att märket inte är till salu.

Många bilentusiaster drömmer om att en dag köra, eller kanske till och med köpa, en Lamborghini. Rea Stark nöjer sig inte med det, utan vill i stället köpa hela Lamborghini. Stark är en 37 år gammal entreprenör från Schweiz och grundare till Quantum-gruppen som är baserad i Starks hemland.

I förra veckan kom uppgifter om att man erbjudit Volkswagen-gruppen hisnande 76 miljarder kronor för företagets italienska sportbilsmärke Lamborghini. Utöver detta utlovade man ytterligare investering på mellan tio och 20 miljarder kronor för att säkra jobb och fabriker på Lamborghini.

Foto: Charlie Magee / charliemagee.com

Svaret från Volkswagen och Audi var dock omedelbart: inte till salu. Det verkar dock inte ha avskräckt Stark och Quantum-gruppen som låter budet stå kvar och hoppas att det blir annat ljud i skällan inom kort.

– Självklart är vårt bud fortfarande giltigt. Vi har en tydlig plan för Lamborghini och finns det en vilja att förhandla – oavsett om det gäller investeringar, garantier eller inköpspris – så är vi givetvis redo för det, säger Rea Stark till Reuters.

Budet har funnits på Volkswagens bord sedan februari och är, enligt Stark, ytterst rimligt för ett märke som tappade elva procent i försäljning under fjolåret. Stark, som även är medgrundare till Piëch Automotive, accepterar dock att budskapet från Volkswagen-gruppen var tydligt.

Det verkar inte vara mycket som talar för att Starks Lamborghini-bud blir en framgångssaga. Han kanske får göra som sin namne Tony från Iron Man-filmerna, och nöja sig med att köra Audi i stället.

Tidigare har det snackats om att Volkswagen-koncernen kan vara på väg att göra sig av med märken som Lamborghini, Ducati och Bugatti.