Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Autoliv utsedd till årets leverantör av Ford

Svenska Autoliv har ett gott anseende världen över. Nu prisas bilsäkerhetsföretaget av Ford för att vara årets bästa leverantör.

Ford har nyligen hållit sitt årliga underleverantörsmöte, det sjuttonde i ordningen. Där delade Ford ut utmärkelserna ”Ford World Excellence Award” och ”Ford World Excellence Golf Award” till vad de anser vara årets bästa leverantör.

Båda utmärkelserna gick till svenska Autoliv som tillverkar bland annat säkerhetsbältet, krockkuddar av olika typer och mycket annat inom bilsäkerhet.

”Ford World Excellence Award” gick till Autoliv som bästa leverantör medan ”Ford World Excellence Golf Award” gick till Autolivs fabrik i La Pobla de Vallbona i Spanien. Det är andra gången som fabriken får utmärkelsen.

– Grunden till vår framgång kommer från vår passion för att rädda liv och vårt kontinuerliga fokus på innovation och kvalitet. Ford är en av våra viktigaste kunder och det är en stor ära att ta emot dessa utmärkelser, säger Jan Carlson, Autolivs ordförande, vd och koncernchef.

– Fords World Excellence Award ges till våra främsta samarbetspartners som stöttat oss i vårt arbete. Under året har ett rekordstort antal globala nya bilar lanserats och Autoliv har utfört ett utmärkt arbete både när det gäller utveckling och leverans. Det är en stor ära för oss att Autoliv är en del av vårt One Ford-team, säger Hau Thai-Tang, global inköpschef på Ford.

Det är inte första gången Autoliv utses till årets leverantör i bilbranschen. För ett par år sedan var det Fiat Chrysler Automobiles som ansåg att Autoliv var bästa företag i leverantörsledet.