Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hans Hedberg

Bakom kulisserna: Animerad verklighet

Premium I allt raskare takt handlar och beställer vi våra nya bilar via nätet. För att vi ska känna oss säkra med våra beslut gäller det att underlaget är det rätta. Nästintill verkligt. Vi besöker företaget Rapid Images som suddar ut gränserna.

Det råder ett stilla lugn i lokalerna. På två våningsplan högt upp i före detta Sockerbruket från tidigt 1800-tal längst ut i Göteborgs hamn – ett halvt stenkast från den väldiga Älvsborgsbron – sitter närmare ett 70-tal specialister vid sina stora datorskärmar och digitaliserar verkligheten. Det som sker, sker i det tysta.

I materiallabbet finns samtliga ytskikt och lacker som behövs för att få till de rätta känslorna av verklighet i datorn.I materiallabbet finns samtliga ytskikt och lacker som behövs för att få till de rätta känslorna av verklighet i datorn.I materiallabbet finns samtliga ytskikt och lacker som behövs för att få till de rätta känslorna av verklighet i datorn.
I materiallabbet finns samtliga ytskikt och lacker som behövs för att få till de rätta känslorna av verklighet i datorn. Foto: Hans Hedberg