Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jesper Ratza Hansen, grundare av AUTOproff och styrelseordförande Peter Duedahl.Jesper Ratza Hansen, grundare av AUTOproff och styrelseordförande Peter Duedahl.Jesper Ratza Hansen, grundare av AUTOproff och styrelseordförande Peter Duedahl.
Jesper Ratza Hansen, grundare av AUTOproff och styrelseordförande Peter Duedahl.

Begagnathandeln växer online – stor affär bildar ny jätte

Europas största bilhandelsplats AutoScout24 köper en stor andel i danska AUTOproff. Detta bildar en digital bilhandelsjätte som dessutom ökar inom begagnat.

Den begagnade bilhandeln har vuxit de senaste åren och trenden fortsätter. Dessutom ökar den typen av försäljning online och det underlättar för både privatkunder och företag samt mellan olika länder.

AutoScout24 är en bilmarknadsplats online för hela Europa med över en miljon listade bilar till salu. Sajten har funnits sedan 1998 och erbjuder kunder att köpa och sälja både nya och begagnade bilar, motorcyklar, husvagnar och kommersiella fordon. De har störst närvaro i länder som Tyskland, Belgien, Nederländerna, Italien, Österrike, Frankrike och Luxemburg.

Nu har bolaget ingått ett avtal om att köpa en majoritetsandel i danska företaget AUTOproff, som efter att köpet färdigställts fortfarande kommer driva sitt bolag under namnet AUTOproff. Förvärvet förväntas vara klart under andra kvartalet i år.

LÄS OCKSÅ: Fortsatt hög export av begagnade laddhybrider

– AUTOproff är det perfekta tillskottet till AutoScout24:s utbud av digitala lösningar för fordonsindustrin. AUTOproff grundades av bilhandlare för bilhandlare och levererar i dag förstklassiga lösningar inom B2B.handel. Tack vare det här förvärvet blir AutoScout24 en digital ”one-stop-shop-lösning” för både handlarbilar och B2B i Europa, säger Edgar Berger, group CEO för AutoScout24.

Avtalet innebär att AutoScout24 utökar med B2B till sitt befintliga utbud av digitala lösningar, det öppnar helt enkelt upp för fler typer av affärer online över hela Europa. AUTOproff har funnits sedan 2013 och har närvaro i Sverige sedan 2019, så köpet kommer också underlätta för svenska företag att nyttja tjänsten.

– Partnerskapet kommer hjälpa oss att snabbt expandera våra B2B-lösningar över Europa och möjliggöra etableringen av Europas första helhetslösning för C2B-B2B-B2C-handel med begagnade bilar. Jag är både stolt och exalterad över vad det här partnerskapet kan innebära för att bidra med det framtida tillväxt och resultatförbättringar bland europeiska bilhandlare, säger Jesper Ratza Hansen, group CEO och grundare av AUTOproff.