Bentley och Porsche ska dela delar

Som bekant har ju numera Porsche inkorporerats i den växande Volkswagenkoncernen. Nu ska man dra nytta av stordriftsfördelarna, och dela bottenplattor med Bentley.

Rykten gick redan för några år sedan, när en hopslagning av Porsche och Volkswagen-koncernene var på tapeten, om att Porsche och Bentley hade planer på att samarbeta. Nu kommer en bekräftelse på att ryktena inte var tagna ur luften, ty nu kommer information via brittiska tidningen Autocar att de två exklusiva märkena ska dela delar med varandra.

Mer specifikt rör det sig om bottenplattan till Porsche Panamera som även Bentley nu ska använda sig av. Trots bilarnas olika karaktär ska den nämligen göra sig bättre än andra prylar på Volkswagens lagerhyllor när det gäller bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Dessutom ska Bentley fasa ut sin 6,75-liters-V8 under kommande år, och förmodligen ersätta den med V12-maskineri.

När de nya Porschebaserade Bentleymodellerna dyker upp vet vi inte i dagsläget, men en uppfräschad Panamera lär vi få se någorlunda snart. Kanske, i konceptform, redan i Paris om några veckor.