Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentleys designchef slutar

Bentleys designchef Luc Donckerwolke har tagit beslutet att lämna företaget. Mannen bakom nästa generation Continental GT.

Luc Donckerwolke har arbetat tre år hos Bentley och innan dess har han även varit hos Skoda, Volkswagen och Lamborghini. Donckerwolke designade bland annat Lamborghini Murciélago och Gallardo, samt Bentleys senaste konceptbil EXP 10 Speed 6 som visades upp på bilsalongen i Genève tidigare i år.

Nu lämnar han dock Bentley och Volkwagen-koncernen på grund av en ännu inte offentliggjord anledning. Under Donckerwolkes år på Bentley var designade han även nästa generation Continental GT samt kommande suven Bentayga.

Med anledning av att Donckerwolke valt att sluta utser Bentley nu Stefan Sielaff till ny designchef och han tillträder tjänsten 1 juli. Sielaff har tidigare varit inblandad i designen av en rad Audi-modeller och är även chefsdesigner för inredning hos Volkswagen.

– Bentley går in en av de viktigaste faserna i företagets historia, med betydande planer på nya modeller. Med sin erfarenhet, kreativa vision och passion för Bentleys varumärke är Stefan Sielaff perfekt lämpad att leda utformningen av våra framtida modeller, säger Wolfgang Dürheimer, vd för Bentley.