Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volvo Cars

Bilindustrin en allt mer lockande arbetsgivare – Volvo och Tesla i topp

Tesla, Volvo och Polestar är några av de mest attraktiva arbetsgivarna för unga. Det framgår av Academic Works årliga undersökning där man noterar att bilindustrin har blivit en mer attraktiv bransch.

Ikea och Microsoft är som vanligt i topp, men därefter kommer Tesla och Volvo Cars i Academic Works årliga undersökning Young Professional Attraction Index (YPAI) där unga akademiker i Sverige rankar de mest attraktiva arbetsgivarna. På topp 10-listan finns både Volvo Cars och Volvo Group, och precis utanför toppen finns även Polestar. Enligt Academic Work har samtliga bilbolag klättrat många placeringar jämfört med tidigare år.

LÄS MER: Jim Rowan ny vd för Volvo

– Vår årliga YPAI-undersökning tar tempen hos en målgrupp som är väldigt tongivande för svensk arbetsmarknad, då det är framtidens ledare och bolagsbyggare som här får sin röst hörd. Att bilindustrin växer så starkt säger något om var investeringar i teknik, kompetens och inte minst hållbarhet går någonstans. En bransch som blivit mer framåtlutad, vilket blir viktigare och viktigare för framtidens talanger, säger Peter Knutsson, vd Academic Work.

Topplistan 2022

1. IKEA

2. Microsoft

3. Tesla

4. Volvo Cars

5. Google

6. Spotify

7. EY

8. Apple

9. Volvo Group

10. Alfa Laval

 

LÄS MER: Volvo Cars satsar 10 miljarder kronor på Torslanda-fabriken