Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bilsalongen i Detroit flyttar från januari till juni eller oktober

Det ser mer eller mindre ut att vara klart. Bilsalongen i Detroit, som under många år ägt rum i januari månad, flyttar till antingen juni eller oktober.

Vi har under våren skrivit om hur allt fler biltillverkare har tagit beslutet att inte närvara vid nästa års bilsalong i Detroit som äger rum den 14 till 27 januari. Anledningen till avhoppen är att biltillverkarna inte ser bilsalongerna som nödvändiga längre, deras marknadsföringsansvariga tycker att det är viktigare att visa upp sig i andra sammanhang. Att just Detroitsalongen har drabbats hårdare än andra salongen beror så klart på den stora elektronikmässan CES i Las Vegas som också äger rum i januari. I och med att biltillverkarna numera även är elektronikproducenter av rang, med avancerade infotainmentsystem, självkörande teknik, elbilar och liknande, visar de hellre upp sig på CES-mässan. Detroit kan helt enkelt inte längre konkurrera med Las Vegas Consumer Electronics Show.

De ansvariga bakom Detroitsalongen, North American International Auto Show (NAIAS) som den egentligen heter, har därför börjat tänka i helt nya banor. Som vi tidigare rapporterat har de under en tid funderat på att flytta ”showen” från januari till oktober, och nu nämns även juni månad i sammanhanget. Att det blir en flytt är säkert enligt Detroit News, men vilken månad det blir återstår att se. Den 24 juli ska NAIAS-ledningen komma med ett uttalande.

Att juni månad har blandat sig in i leken sägs bero på att man vill att staden Detroit bättre ska utnyttjas i samband med de veckor som salongen är öppen. Man tänker sig även utomhusaktiviteter som inte är möjliga under januari månad då det är kallt och ofta väldigt blåsigt i Detroit.Av den anledningen känns det som att juni ligger bättre till än oktober. Dessutom ligger en salong i oktober för nära en annan stor bilsalong, nämligen den som alternerar mellan Paris och Frankfurt.Datumflytten av Detroitsalongen kommer att äga rum först år 2020. Salongen som går av stapeln nästa år är redan till stora delar planerad och går inte att flytta så här nära inpå.Inte nog med att salongen ska byta månad, ett namnbyte är också på gång. Namnbytet ska bättre reflektera platsen, det vill säga staden Detroit.NAIAS-organisationen har släppt en knappt halv minut lång film som meddelar att förändringar är på gång. I filmen får vi även se hur de tänker sig bilbaserade utomhusaktiviteter utanför själva hallarna.

https://youtu.be/Xh5Wb4EdH28