Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Teknikens Värld

Bilsalongen i Detroit inställd – ersätts med utomhusevenemang

En av världens äldsta och största bilsalonger, den i Detroit, blir inte av under 2021. Coronapandemin är anledningen till att evenemanget i sitt traditionella format inte kan genomföras, precis som i fjol.

North American International Auto Show, förkortat till NAIAS eller som vi vanligtvis benämner eventet – bilsalongen i Detroit – har under senare år stött på allt fler problem. Först var det konkurrensen från CES-elektronikmässan i Las Vegas som fick både besökare och utställare att svika den amerikanska bilhuvudstadens stora salong, vilket ledde till att NAIAS-ledningen från och med i fjol beslutade att utställningen ska äga rum i juni i stället för i januari. Men någon ”sommarsalong” blev det aldrig under 2020, anledningen var coronavirusets framfart. Plötsligt stod organisationen utan lokaler eftersom TFC Center i Detroit gjordes om till en evakueringsplats för coronapatienter.

NAIAS-ledningen tog nya tag och samlade kraft för att få till 2021 års utställning som var tänkt att äga rum i juni. Men nu meddelar man att det inte blir så, återigen på grund av coronavirusets fortsatta framfart.
Dock blir det annorlunda jämfört med i fjol då inget ersättningsevenemang ägde rum. I år ska man nämligen anordna ett evenemang utomhus i staden Pontiac som ligger nordväst om Detroit. Man kallar det för Motor Bella och är tänkt att pågå under sex dagar, 21-26 september.

Bilsalongen i Detroit har anor från slutet av 1800-talet och ansågs under många år vara världens viktigaste mässa att visa upp bilnyheter på.