Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bilden ovan är från Genève-salongen 2013.Bilden ovan är från Genève-salongen 2013.Bilden ovan är från Genève-salongen 2013.
Bilden ovan är från Genève-salongen 2013. Foto: Shutterstock

Bilsalongen i Genève ställs in – flyttas till Qatar

Genèves bilmässa ställs in för fjärde året i rad, men inte helt – den ska flyttas till Qatars huvudstad Doha i stället.

Under pandemin ställdes många evenemang in, däribland alla olika bilmässor världen över. En av de största, bilsalongen i Genève (GIMS), ställs nu in för fjärde året i rad – trots att pandemin anses vara över. Det har däremot fortfarande stor inverkan på vissa håll och därför har arrangören valt att ställa in mässan även 2023. Redan i år skulle Genève-mässan ha förändrats, men ställdes till slut in. Men det blir inte helt inställt den här gången, utan flyttas i stället till Qatars huvudstad Doha.

– På grund av osäkerheten i den globala ekonomin och geopolitiken, såväl som riskerna relaterade till utvecklingen av pandemin, har arrangörerna beslutat att enbart fokusera på planeringen av evenemanget i Doha 2023, säger Maurice Turettini, ordförande för stiftelsen som agerar kommitté till bilsalongen i Genève.

Genève-mässan skulle ha hållits i två upplagor, den första i Genève mellan 14 och 19 februari 2023, och den andra i Doha i november.

– Vi har gjort allt för att säkerställa att vi kunde vara värd för GIMS 2023 i Genève i februari. Det förbättrade evenemangsformatet och projektet hade mottagits mycket väl. Men i slutändan övervägde riskerna möjligheterna, säger Maurice Turettini.

Framgent kommer arrangören att presentera exakt datum för salongen i Doha och även programmet för evenemanget. Efter 2023 års mässa planerar man att hålla Qatar-eventet vartannat år.