Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Oliver Tamagnini

Bilsalongen i Genève ställs in – igen

Nu är det klart att bilsalongen i Genève ställs in även nästa år. Det blir tredje gången i rad på grund av pandemin.

Bilsalongen i Genève skulle mellan 19-27 februari nästa år ha gått av stapeln men nu meddelar arrangörerna att man även ställer in denna gång, vilket blir för tredje gången i rad. Enligt arrangörerna känner man att man inte riktigt kan få ihop allt som krävs för att hålla ett tillräckligt bra event, plus att det fortfarande är omständigt att flyga till och från evenemanget.
– Vi har drivit mycket hårt och försökt allt för att återaktivera Geneva International Motor Show år 2022. Trots alla våra ansträngningar måste vi möta fakta och verkligheten: pandemisituationen är inte under kontroll och presenterar sig som ett stort hot för ett stort inomhusevenemang som GIMS. Men vi ser detta beslut som ett uppskjutande, snarare än en inställning. Jag är övertygad om att Geneva International Motor Show kommer att komma tillbaka starkare än någonsin 2023, säger Maurice Turrettini, ordförande för Comité permanent du Salon international de l'automobile.

I början av september blev bilsalongen i München den första stora salongen att arrangeras efter att pandemin bröt ut. Där märkte vår utsände Jan-Erik Berggren ett blandad mottagande där vissa tillverkare satsade lite mer än vanligt medan andra inte var på plats överhuvudtaget