Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Münchens nya lyxbil är 5,3 meter lång och elektrisk
2 AV 2
Foto: Shutterstock, BMW Arlington & Expressen Lifestyle

BMW bästa märke i ny kundundersökning

BMW är bäst, Land Rover sämst. Det tycker i alla fall de som har svarat på den stora, amerikanska kundorganisationen Consumer Reports årliga undersökning.

BMW har för första gången kammat hem förstaplatsen i amerikanska Consumer Reports årliga rankning av bilmärken. Kundorganisationen Consumer Reports rankar bilmärken utefter betyg satta delvis av bilägare. Medlemmarna tillfrågas om de kan tänka sig att köpa en bil av samma märke igen, vilket ger ett kundnöjdhetsbetyg och det vägs samman med pålitlighetsbetyg, säkerhetsbetyg, miljöbetyg samt Consumer Reports egna provkörningsbetyg.

BMW, som i förra årets undersökning tog tredjeplaceringen, klättrar till förstaplats och dottermärket Mini tar hem tredjeplatsen. Däremellan finns Subaru på en andraplats. I förra årets undersökning utgjordes topptrion av Subaru, Mazda och BMW. För att få vara med i rankningen måste Consumer Reports ha testat minst två modeller från märket. Därför faller märken som FiatMaseratiPolestar, Ram, och Rivian bort.

Toppen av listan domineras tydligt av japanska märken, med några få inslag av tyska och sydkoreanska märken. Anmärkningsvärt är att Buick är bästa amerikanska märke, och hamnar så långt ner som på en 16:e plats. Allra längst ner i botten hittas terrängrivalerna Jeep och Land Rover.

Consumer Reports Brand Report Card 2023

1. BMW

2. Subaru

3. Mini

4. Lexus

5. Honda

6. Toyota

7. Genesis

8. Mazda

9. Audi

10. Kia

15. Acura

16. Buick

17. Hyundai

18. Porsche

19. Dodge

20. Lincoln

21. Tesla

22. Infiniti

23. Volkswagen

24. Volvo

25. Nissan

26. Ford

27. Ford

28. Chevrolet

29. Chrysler

30. Mercedes

31. GMC

32. Mitsubishi

33. Alfa Romeo

34. Jaguar

35. Jeep

36. Land Rover