BMW och Toyota håller presskonferens i dag

BMW och Toyota har kallat till gemensam presskonferens i BMW:s huvudkvarter i München klockan 12.30 i dag. Det kan vi se som en bekräftelse på att uppgifterna tidigare i veckan om djupare samarbete stämde.

I december i fjol ingick BMW och Toyota ett samarbete som går ut på att japanerna får ta del av tyskarnas dieselteknik samt att de båda giganterna tillsammans ska forska i och utveckla nästa generations litiumjonbatteriteknik.

 Tidigare i veckan dök uppgifter upp i japansk och tysk press, bland annat i Der Spiegel, att man nu ska fördjupa samarbetet genom att BMW får ta del av Toyota hybrid- och bränslecellsteknik. Något som sägs gynna de båda biltillverkarna ekonomiskt men också fortsätta stärka deras positioner på marknaden.

 Då valde BMW och Toyota att inte kommentera någonting om uppgifterna men redan nu kan vi ta dagens pressutskick som något av en bekräftelse. BMW och Toyota har nämligen under förmiddagen kallat till gemensam presskonferens nere i München där BMW-chefen Norbert Reithofer och Toyota-chefen Akio Toyoda närvarar.

 Vi återkommer senare under dagen med information så fort de båda biltillverkarna har tillkännagett vad det fördjupade samarbetet innebär.