Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: VDL Nedcar

BMW tar över produktionen av Mini Countryman

Tillverkningen av Mini Countryman står Nederländska VDL Nedcar för. Men nu ändrar BMW sina planer och tar själva hand om produktionen.

Fabriken som ligger i Born, Nederländerna, har en gång i tiden tillverkat bilar åt Volvo men ser nu nya problem. Coronapandemin pekas ut som en av anledningarna, men beskedet att BMW själva ska ta över produktionen av kommande Mini Countryman kommer inte som någon överraskning. I somras meddelade BMW att de kommer bryta kontraktet med VDL Nedcar gällande tillverkning av nästa generation BMW X1.

– Det här är en besvikelse för oss och våra anställda på VDL Nedcar som jobbar med stor hängivelse för att bygga fantastiska bilar. Vi har gjort allt i vår makt för att knyta BMW till oss med en ny uppföljningsorder, säger Willem van der Leegte, vd på Nedcar.

Att det kan bli tufft framöver för den nederländska biltillverkaren är tydligt. I nuläget producerar VDL Nedcar enbart modeller från BMW och Mini, huruvida det ligger till med övriga modeller, Mini och Mini Cabrio, finns det inga uppgifter om. VDL Nedcar kommer att producera Mini Countryman och BMW X1 till 2023 då kontraktet löper ut.