Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Harald Krüger
Harald Krüger
Harald Krüger
Harald Krüger

BMW:s vd Reithofer lämnar över till Krüger

Det rör på sig ordenligt i de tyska biltillverkarnas ledningar för tillfället. Nu nås vi av uppgifter om att BMW:s vd Norbert Reithofer lämnar över vd-posten till Harald Krüger.

I morse rapporterade vi att svenske Ola Källenius ser ut att vara på väg mot Daimlers styrelse och att han är favorit till att ta över ordföranderollen efter Dieter Zetsche. Ett par timmar senare skrev vi om att Volkswagen värvat BMW:s styrelsemedlem Herbert Diess som efterträdare till styrelseordförande Martin Winterkort. Och nu berättar BMW att de också ska möblera om i toppen när vd Norbert Reithofer kliver ned från vd-rollen som Harald Krüger i stället tar över.

Norbert Reithofer Foto: Urheberrechtlich geschützt. Abdruck für Pressezw

58-årige Norbert Reithofer, som varit BMW:s vd sedan 2006, kommer i stället att ställa upp i valet till ny styrelseordförande för BMW AG, en position som Joachim Milberg har i dag.

49-årige Harald Krüger har varit inom BMW sedan 1992 då han avslutade sin ingenjörsutbildning inom maskinteknik. Han har varit en del av BMW:s ledning sedan 2008 och är sedan april 2013 produktionsansvarig. Från och med 13 maj 2015 kan han titulera sig vd.

Under BMW:s styrelsemöte i dag kom det också fram att 54-årige Klaus Fröhlich efterträder VW-flyende Herbert Diess som utvecklingsansvarig.