Bob Lutz med kineser vill köpa Fisker

Möjligheterna för Fisker att klara sig självt ser dåliga ut men det finns ljus i tunneln. Just nu verkar det som att GM-veteranen Bob Lutz, tillsammans med kinesiska Wanxiang, kan komma att köpa Fisker.

Bob Lutz och hans nystartade VL Automotive kan komma att köpa svårt krisdrabbade Fisker Automotive tillsammans med Wanxiang som är den kinesiska bilindustrins största underleverantör. VL Automotive och Wanxiang uppges enligt Reuters ha lagt fram ett erbjudande till Fiskers ägare om ett gemensamt övertagande.

 Både VL Automotive och Wanxiang har intresse i att Fisker fortlever på ett eller annat sätt. VL Automotive har som affärsidé att bygga om Fisker Karma till den kraftfulla V8-försedda sedanen Destino medan Wanxiang äger batteritillverkaren A123 Systems som fram till i höstas levererade batterier till Fisker men gick i konkurs i oktober.

 VL Automotive och Wanxiang uppges få konkurrens av en grupp investerade baserade i Europa och Hong Kong som är intresserade av att ta över Fiskers verksamhet.