Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Borås får Sveriges nyaste Porsche Center

Om du ska köpa sportbil kanske inte Borås är första staden du tänker på att åka till, men nu kanske det är dags att tänka om. I helgen var det premiärinvigning för Sveriges största Porsche Center, i just Borås.

Förra veckan rapporterade vi om både vikande efterfrågan för Volvo och starka försäljningssiffror för Porsche, men det är inte bara ute i världen som det går som tåget för sportbilstillverkaren. Även i Sverige är målen högt ställda och den nya anläggningen är ett steg för att bereda väg åt den kommande modellerna som suven Macan och de många 911-versionerna.

 Teknikens Världs testchef Hans Hedberg var självklart på plats vid invigningen och kunde spatsera runt i de 3 500 nya kvadratmeterna. Han bevittnade också Sverigepremiären av nya 911 (991) Carrera 4S, en modell även du snart får läsa mer om här på teknikensvarld.se

 Att Borås har haft en Porsche-försäljare är dock inget nytt. Familjeföretaget Porsche Center Väst har verkat i staden sedan 1992 och har också anläggningar i både Göteborg och Linköping. Totalt finns det sju Porsche Center i Sverige. Den anläggningen som nu ersätts i Borås var den första i Sverige som byggdes enligt Porsches riktlinjer som kom under 2000-talet.