Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Nya kinesiska elbilen bygger inte bara dina drömmar, den tonsätter även körningen
2 AV 2
Foto: Ford Motor Company

BYD inte sugna på Ford-fabrik

Det har rapporterats om att kinesiska BYD har ögonen riktade mot Fords fabrik i Saarlouis. Tydligen är inte intresset så värst stort. De satsar hellre på eget.

När Ford ställer om mot produktion av elbilar och lägger ned flera av nuvarande modeller kommer det att frigöra utrymmen som Ford vill avyttra. Några av märkets europeiska fabriker får hänga med in i framtiden medan några andra inte gör det. Den i tyska Saarlouis som sedan 1970 har tillverkat flera olika Ford-modeller, bland annat ikoner som Escort, Fiesta och Capri, är inte en del av den elektriska planen. I dag tillverkas Ford Focus i fabriken, med bara fram till 2025.
Sannolikt säljs fabriken och det var inte länge sedan som det rapporterades att kinesiska BYD är intresserade av den.

Fords fabriksområde i tyska Saarlouis. Foto: Picasa / Ford Motor Company

BYD verkar dock inte vara så värst intresserade av Saarlouis-anläggningen. BYD:s vice vd, Stella Li, sa nyligen till amerikanska medier att de är mer intresserade av att uppföra en egen fabrik än att ta över en från Ford.

– Vi fokuserar inte på vissa företags anläggningar, sa hon och förtydligade samtidigt att BYD ser över möjligheterna och vilka som är de bästa för framtiden.

Ford lär inte ha några problem att hitta köpare till Saarlouis-fabriken. Det sägs att de har fört diskussioner med ett 15-tal olika investerare som kan tänkas vara intresserade att ta över anläggningen.

LÄS MER: Ford kan stå inför stora nedskärningar i Europa