Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Husvagnstillverkaren Cabby går i konkurs

Efter femtio år i branschen har den värmländska husvagnstillverkaren Cabby försatts i konkurs.

Husvagnstillverkaren Cabby har under sin drygt femtioåriga historia troligen blivit synonymt med bilsemester för många familjer. Företaget grundades under början av 1960-talet av Tore Nilsson som hämtade inspiration till sina husvagnar från Bofors-tillverkade Stridsvagn 103. 1968 invigdes fabriken i Kristinehamn som har varit Cabbys hemvist tills i dag.

Genom åren har företaget haft en del olika ägare varav dags ägare, Karlstads-baserade Outback Capital förvärvade det redan då skuldtyngda bolaget 2008. Sedan dess har de lyckats amortera cirka 120 miljoner kronor och under 2014 genomgick företaget en rekonstruktion.

Trots att Cabby den senaste tiden har haft ett positivt kassaflöde räckte det inte till då banken återkallade sin rullande krediter och konkursen blev då ett faktum. Totalt drabbas 63 anställda och i nuläget är det oklart vad som kommer att hända med de husvagnar som är beställda.

– Det är tråkigt och vemodigt. Det är vi alla överens om, säger Svein Valheim, vd Cabby Caravan AB, till Värmlands Folkblad.